Veelgestelde vragen

Waarom moet ik voor een digitale download ook mijn adresgegevens achterlaten?

Ik ben verplicht om deze gegevens beschikbaar te hebben voor facturen voor de belastingdienst. Daarnaast verkoop ik ook producten die wel verzonden moeten worden en het systeem is hierin helaas niet flexibel.

Op welke manier kan ik een digitale download het beste laten afdrukken?

Als je het op papier wil laten afdrukken, dan kun je het beste een iets dikker papier nemen, bijvoorbeeld 120 grams. Papiersoorten die goed zijn voor het milieu en vaak verkrijgbaar zijn, zijn biotop en kraftpapier. Maar papier met een FSC keurmerk is ook al heel mooi. Lamineren is niet heel milieuvriendelijk, dit is een soort plastic laagje dat eroverheen wordt aangebracht. Wil je milieuvriendelijk, dan zou ik uitleggen dat je het niet gelamineerd wil hebben. Verder kan je je illustratie natuurlijk ook laten afdrukken op een duurzame stof, zoals biologisch of gerecycled katoen of tencel. Je kunt er dan een prachtig product van maken zoals een kussenhoes of een wandkleed. Het is ook mogelijk om je product te laten laseren op hout of een ander duurzaam materiaal. Je digitale product kan natuurlijk ook heel goed dienst doen als screensaver op je computer of telefoon.

Wat kost het om een illustratie op maat te laten maken?

Dit is afhankelijk van jouw wensen en van het onderwerp. Kies je voor een potloodschets, aquarel of lijntekening? Is het een compleet product wat je wil, of enkel een illustratie? Waar wil je de illustratie voor gaan gebruiken? Al deze zaken hebben invloed op de prijs. Je betaalt natuurlijk voor de uren die ik eraan kwijt ben om het te maken, maar ook voor de rechten voor het gebruik van je illustratie. Als je even contact met mij op neemt, dan kan ik je een prijsindicatie geven gebaseerd op jouw wensen.