Goede Doelen

Studio Puur Natuur heeft hart voor de natuur en wil graag haar steentje bijdragen aan het behoud van en de zorg voor onze prachtige wereld. Daarom steun jij, als fan van de natuur, met jouw aankoop de door Studio Puur Natuur geselecteerde ANBI gecertificeerde goede doelen. Hieronder kun je zien welke goede doelen gesteund worden en waarom. Studio Puur Natuur doneert 10% van haar winst aan deze goede doelen. Sommige goede doelen hebben hun eigen collectie. Van deze collectie gaat de volledige 10% van de winst van Studio Puur Natuur naar dit goede doel. Elk jaar publiceert Studio Puur Natuur hoeveel geld er gedoneerd is aan de goede doelen.

  • -

  • 2019

  • 2020

Gaia Nature Fund

Het Gaia Nature Fund is de natuurbehoud stichting van de dierentuin GaiaZOO in Kerkrade. Deze dierentuin ligt in de ‘achtertuin’ van Studio Puur Natuur en is al meerdere keren verkozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Het Gaia Nature Fund levert financiële bijdragen aan diverse bedreigde diersoorten verspreid over de vier leefgebieden van GaiaZOO (Limburg, Taiga, Savanna en Rainforest). Ze richten zicht daarbij op bestaande beschermingsprojecten, die niet alleen dieren helpen, maar ook de lokale bevolking. Lees hier verder over het Gaia Nature Fund.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is de vereniging voor mensen met hart voor de natuur. Zij geeft de natuur in Nederland de ruimte. Natuurmonumenten beschermt natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten. Lees hier verder over Natuurmonumenten.

WWF

Het WWF heeft als missie om de rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen zij een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Om deze groene wereld voor mens en natuur te bereiken, werken zij vanuit het WWF-netwerk aan zeven wereldwijde doelen. Daarmee wil het WWF de wereldwijde neergaande lijn in biodiversiteit vóór 2030 omdraaien. Lees hier verder over het WWF.

No Wildlife Crime

Stichting No Wildlife Crime is in het leven geroepen door Freek Vonk, met als ultiem doel de praktijken van wildlife crime te stoppen. Hier is geld voor nodig. Om het salaris van rangers te betalen, om te zorgen dat er goede middelen zijn om dieren te beschermen en om stropers op te sporen en te arresteren. NWC verleent financiële steun aan projecten die als doel hebben om wildlife crime te stoppen. En NWC gaat zorgen dat zo veel mogelijk mensen in Nederland weten dat wildlife crime bestaat. Hoe meer mensen hiervan weten en hoe meer mensen dit afkeuren, hoe sneller we dit met elkaar kunnen stoppen.

Lees hier verder over Stichting No Wildlife Crime.