Goede Doelen

Studio Puur Natuur heeft hart voor de natuur en wil graag haar steentje bijdragen aan het behoud van en de zorg voor onze prachtige wereld. Daarom steun jij, als fan van de natuur, met jouw aankoop de door Studio Puur Natuur geselecteerde ANBI gecertificeerde goede doelen. Hieronder kun je zien welke goede doelen gesteund worden en waarom. Studio Puur Natuur doneert 10% van haar winst aan deze goede doelen.

In de eerste twee jaar doneerde ik meer dan 500 euro met 10% van mijn bruto winst, maar helaas was mijn accountant het daar niet mee eens. Het moest 10% van mijn netto winst zijn. Daarom heb ik in 2021 jammergenoeg niets kunnen doneren. Dit jaar, 2022, ga ik hier heel bewust op letten en het hopelijk dubbel en dwars recht zetten. Maar dat kan ik natuurlijk alleen met jou hulp! Doe je mee?

Gaia Nature Fund

Het Gaia Nature Fund is de natuurbehoud stichting van de dierentuin GaiaZOO in Kerkrade. Deze dierentuin ligt in de ‘achtertuin’ van Studio Puur Natuur en is al meerdere keren verkozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Het Gaia Nature Fund levert financiële bijdragen aan diverse bedreigde diersoorten verspreid over de vier leefgebieden van GaiaZOO (Limburg, Taiga, Savanna en Rainforest). Ze richten zicht daarbij op bestaande beschermingsprojecten, die niet alleen dieren helpen, maar ook de lokale bevolking. Lees hier verder over het Gaia Nature Fund.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is de vereniging voor mensen met hart voor de natuur. Zij geeft de natuur in Nederland de ruimte. Natuurmonumenten beschermt natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten. Lees hier verder over Natuurmonumenten.

WWF

Het WWF heeft als missie om de rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen zij een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Om deze groene wereld voor mens en natuur te bereiken, werken zij vanuit het WWF-netwerk aan zeven wereldwijde doelen. Daarmee wil het WWF de wereldwijde neergaande lijn in biodiversiteit vóór 2030 omdraaien. Lees hier verder over het WWF.