Resthout

5 leuke ideeën wat je met het resthout kunt doen

Om de lijntekeningen zo veilig mogelijk te versturen en de verpakkingskosten en het verpakkingsmateriaal zo beperkt mogelijk te houden, zitten ze in de houten plaat waar ze uitgesneden zijn. Maar wat doe je met het hout dat overblijft als je de tekening hebt opgehangen?

  1. Als je zelf handig bent, kun je er natuurlijk allerlei mooie dingen van maken. Laat hierin je fantasie de vrije loop!
  2. Wat ik een mooi idee vind, is om er een insectenhotel van te maken. Hiervoor lijm je 3 of 4 lagen hout op elkaar. Zorg dat gaatjes glad worden afgewerkt, zodat bijen en hommels er hun eitjes in kunnen leggen zonder hun vleugeltjes te beschadigen. Boor ronde gaatjes of vul grotere gaten met stro, bamboe of klei (waar je ook gaatjes in kan prikken).
  3. Je zou de contouren van de tekening ook als basis kunnen gebruiken voor een mostekening op een beschutte plek. Teken hiervoor de contouren en smeer het in met een mengsel van yoghurt en mos, hang hierna de plaat op de juiste plek, als het goed is groeit er dan na verloop van tijd mos binnen de contouren en heb je een prachtig mosschilderij.
  4. Je kunt de contouren van de lijntekening ook hergebruiken voor iets nieuws, zoals een lamp of kist. Zet er dan bijvoorbeeld een plaat van hardboard of gerecycled plastic achter.
  5. Of zaag er kleine bouwelementen van en breng het naar een crèche, waar de kindjes er mooie dingen mee kunnen bouwen.

Bonustip: Ben je iets minder handig? Natuurlijk kun je er ook een kinderdagverblijf of padvinderskamp blij mee maken, zodat ze een mooie klusmiddag hebben. Er is ook altijd wel een timmerman of klusser geïnteresseerd in grotere stukken resthout. Misschien hebben ze wel wat aan bovengenoemde ideeën!

Laat je me weten wat je ervan gemaakt hebt?